|
![]() Jaroslav Jedlička, Divočina z farmy [ Regionální výrobce nebo produkt ]![]() Rodák z Jeníkovic na Přeloučsku pracuje celý svůj profesní život v zemědělství. Jaroslav Jedlička začínal v Lukavici v roce 1985 jako zootechnik. V roce 1989 se stal předsedou družstva a po jeho rozpadu na počátku devadesátých let založil zemědělskou společnost s ručením omezeným. Ve šlépějích otce pokračuje i syn, Dušan Jedlička. Základem pro družstvo je rostlinná výroba. K farmovému chovu daňčí a mufloní zvěře přivedla Jaroslava Jedličku láska k myslivosti a možnost využití areálu po odchovu jalovic, který byl stěžejní pro původní družstvo. Dnes v oboře u Nasavrk chovají 300 kusů zvěřiny. Dančí se v oboře narodí, prožije tam celý život. Chov je ekologický, v okolí obory se nehnojí a příkrm zvěře jde z vlastní rostlinné výroby nezatížené pesticidy. Prodej daňčího a mufloního masa nabízí Zemědělská spol. J+V s. r. o. Lukavice téměř po celý rok. Daňčí zvěřina je nejlahodnější maso a má spoustu předností. Především je chutné, zdravé a dietní. Obsahuje množství vitamínů A, B, nasycených mastných kyselin a minerálních látek jako vápník, železo nebo fosfor. Má vysoký podíl bílkovin, je křehčí a šťavnaté. Vzorky masa z farmového chovu jsou pod kontrolou Státní veterinární správy. Každý odlovený kus projde veterinární kontrolou, k zákazníkovi jde chlazené a nebourané na partie. Zemědělská spol. J+V s. r. o. Lukavice je majitelem certifikátu opravňujícího používat pro produkované maso značku ŽELEZNÉ HORY regionální produkt od roku 2013. Pokud upřednostňujete zdravý životní styl a rádi si zároveň pochutnáte na zvěřině, stačí zavolat týden předem a maso budete mít připravené chlazené k odběru přímo v Lukavici. KontaktZemědělská společnost J+V s.r.o. ![]() UMÍSTĚNÍ
Typ záznamu: Regionální výrobce nebo produkt AKTUALIZACE: správce systému (Mikroregion Podhůří Železných hor) org. 127, 10.10.2022 v 15:02 hodin |